Herunder kan du læse om kommende foredrag og sangeftermiddage, der finder sted i Trinitatis Sognehus, Pilestræde 67. Fri entré

Sangeftermiddage

Syng med fra højskolesangbogen, salmebogen eller andre gode sangbøger. Sangeftermiddagene er arrangeret i samarbejde med Trinitatis Kirke og finder sted i Trinitatis Sognehus, Pilestræde 67. Der er fri entré, men begrænset antal pladser.

Torsdag 24. oktober 2019 kl. 14:30-16:30
Hvordan lyder det, hvis man fortæller Rundetaarns historie i sang? Til denne sangeftermiddag vil historisk konsulent i Rundetaarn, Rasmus Agertoft, gøre forsøget, når han udvælger kendte og ikke mindst fuldstændig glemte sange, der tilsammen fortæller om markante begivenheder og personer i det gamle tårn. 

Torsdag 28. november 2019 kl. 14:30-16:30
Kom og syng med! Denne dag vælger Helle Krogh Madsen, sognepræst og leder af Folkekirkens Skoletjeneste, sangene. 


Foredrag

Foredragseftermiddagene afholdes i Trinitatis Sognehus, Pilestræde 67. Der er fri entré, men et begrænset antal pladser. Arrangeret i samarbejde med Trinitatis Kirke. 


Torsdag 10. oktober 2019 kl.14:30-16:30
Martin Wangsgaard Jürgensen, dr. teol.,mag.art. i middelalderarkæologi, redaktør på ”Danmarks kirker” 

Det formløses form. Det synlige og det usynlige i kirkekunsten.  

Kirkekunsten har altid forsøgt at give form til det, der egentlig ikke har nogen form. Således er idéen om det hellige og ikke mindst nadveren op igennem historien helt frem vores tid blevet iscenesat i kunsten for at bevæge menigheden til at forstå eller føle nærvær i kirkerummet.

Gennem en række centrale nedslag vil der i foredraget blive tegnet nogle udviklingslinjer i kirkekunstens forsøg på at gøre det usynlige synligt for kirkegængeren. Kronologisk spænder foredraget fra middelalderen og frem til i dag, hvor den nyeste kirkekunst vil blive berørt.


Torsdag 14. november 2019 kl.14:30-16:30
Ninna Steen, scene- og videokunstner  

De senere år har scene- og videokunstnerne Ninna STEEN & Thomas HEJLESEN forvandlet byens velkendte bygninger og ’opløst’ monumentale kulturinstitutioner for øjnene af os.  

I november får de Domkirkens statiske arkitektur til at bevæge sig og blive flydende og dermed udfordre vores vante forestillinger om, hvad der er virkelighed. Værket hedder THORVALDSENS WUNDERKAMMER.

Her sættes kunsten, kunstneren og publikum ind i et tidspanorama, hvor fortid, nutid og fremtid kobles sammen og bringer vores historieskabte virkelighed i spil. I foredraget fortæller Ninna Steen om tankerne og processen bag de mange værker, der er opført gennem tiden.  

Selve værket vises i Domkirken, og det vil være en stor fordel at have oplevet værket før foredraget. THORVALDSENS WUNDERKAMMER vises den 4., 9., 11. november kl. 20 til 21 i Vor Frue Kirke - Køenhavns Domkirke, Nørregade 8, 1165 Kbh K. Der er gratis adgang.