Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Salme-CD

Smukke salmer i ny nordisk jazzlyd inviterer til sang og dåb

CD'en 'Et barn er født' er en hilsen til nybagte forældre i Københavns domprovsti (Indre By, Vesterbro og Sydhavn) som er medlem af folkekirken. På albummet spiller jazzbassisten Chris Minh Doky sine unikke jazzfortolkninger af kendte danske salmer som "Dejlig er jorden", "Se nu stiger solen" og "Sov sødt barnlille" sunget af 8 kendte sangere, heriblandt Søren Huss, Maria Lucia og Povl Dissing.

Salme-CD'en foræres til nybagte forældre i provstiet, men kan også købes af alle andre. Alt overskud doneres til SOS Børnebyerne.

"- og med ét åbnede himlen sig, og der lød englesang og himmelsk musik for at byde det lille barn velkommen til verden!"

Hver tid har sin særlige klang og lyd, og derfor har vi valgt at give de gamle ord i vores elskede salmer vor tids lyd, men stadig på de kendte melodier, så det klinger med hele traditionens vægt.

Køb salme-CD'en

(Priser inkl. moms)
Pris pr. CD: 100 kr. + porto 
Ved køb af 100 stk. eller flere: 50 kr. pr. stk. + porto

Ved bestillinger (og spørgsmål) skriv til email: ansp@km.dk

Man kan også købe CD'en fysisk i kirkens museumsbutik indenfor butikkens åbningstid.

Hør lydklip fra CD'en (link til side med mp3)
"Se nu stiger solen af havets skød" (med Dorthe Gerlach)
"Sov sødt, barnlille" (med Maria Lucia)

Albummet er produceret i samarbejde med Københavns Domkirke og kan bestilles fra d. 30. maj 2016.

Billedkunstneren Kathrine Ærtebjerg har velvilligt stillet sit maleri "Fuglene flyver" til rådighed for projektet.

Salmer

1. Se, nu stiger solen af havets skød
med Dorthe Gerlach

2. Dejlig er jorden
med Julie Berthelsen

3. Hil dig, Frelser og Forsoner
med Søren Huss

4. Du, som har tændt millioner af stjerner
med Dorthe Gerlach

5. Det dufter lysegrønt af græs
med Povl Dissing

6. Nu titte til hinanden de favre blomster små
med Julie Berthelsen

7. Sorrig og glæde de vandre til hobe
med Cecilie Stenspil

8. Et barn er født I Bethlehem
med Sara Grabow

9. Vor Herre tar de små i favn
med Julie Berthelsen

10. Sov sødt, barnlille
med Maria Lucia

11. Til himlene rækker din miskundhed, Gud
med Kaya Brüel

12. Lysets engel går med glans
med Kaya Brüel

13. Op, al den ting, som Gud har gjort
med Cecilie Stenspil

14. Fred hviler over land og by
med Sara Grabow

Medvirkende

Kaya Brüel, Povl Dissing, Julie Berthelsen, Søren Huss, Dorthe Gerlach, Cecilie Stenspil, Sara Grabow og Maria Lucia.

Chris Minh Doky (kontrabas), Ole Kibsgaard (guitar, saz, dobro, mandolin), Steen Rasmussen (piano, keyboards og orgel), Jonas Johansen (trommer og percussion), Lars Vissing (trompet og flygelhorn), Hans Ulrik
(harmonika, indisk bambusfløjte, penny whistle, altfløjte), Hafnia Strings: Suzy Frinking-violin, Niels Thorkild Levinsen-violin, Anna Widlund-bratsch, Frederik Waage-cello.

Alle arrangementer af Chris Minh Doky. Produceret og dirigeret af Chris Minh Doky.

Bag om salme-CD'en

Salme-CD'en er et samarbejde mellem Chris Minh Doky og de tre folkekirkepræster Pia Mi Ran Poulsen, Charlotte Cappi Grunnet og Anders Gadegaard. De ønsker at give de danske salmer en nutidig lyd og samtidigt invitere til babysalmesang og en samtale om dåben og dens betydning. Håbet er, at folk i den her nutidige indspilning opdager salmernes poesi og visdom og nordiske egenart. Og så er CD'en en invitation og inspiration til nybagte forældre til at gå på opdagelse i kirkens rum og righoldige tradition.


Anders Gadegaard, Charlotte Cappi Grunnet og Pia Mi Ran Poulsen.

"Det er en kæmpe omvæltning at få et barn. Man får et nyt perspektiv på livet og overvældes af både kærlighed og sårbarhed. Nogle forældre er i tvivl om deres barn skal døbes. Nogle tænker måske, at det skal barnet selv bestemme, når det bliver ældre. Vi oplever ofte, at forældre gerne vil tale med præsten, men de føler måske ikke, at man kan, når man ikke har taget stilling til spørgsmålet om dåb. Med CD'en som afsæt, vil vi gerne invitere til en åben og fordomsfri samtale",siger sognepræst Charlotte Cappi Grunnet.

Chris Minh Doky: ”Min hensigt er at præsentere melodierne som de smukke melodier de er. Ofte forbinder man melodierne med kirkeorgel og måske lidt træg fællessang. Men melodierne er så umådeligt smukke i sig selv. Min hensigt er at vise deres enkle skønhed uden at forcere dem og så i nutidige musikalske omgivelser.

Mit håb er, at man i disse arrangementer kan høre, at melodierne og sangene lyder som kunne de være skrevet i dag, selvom mange af dem er flere hundrede år gamle. Når disse gamle salmer så pludseligt lyder som naturlige, spritnye, men også genkendelige sange, får man forhåbentlig lyst til at synge med på dem. Og man mærker, hvor stor en naturlig del af vores kultur og melodiforståelse, disse salmer er. Musikken er ny-arrangeret, produceret og indspillet med en hel specifik scene for øje: En forælder, der synger for sit nyfødte barn. Intimt, beroligende. Men også fortællende som et eventyr, der udfolder sig, ligesom historien i salmen udfolder sig.

Mit håb er, at både forældre og børn vil kunne mærke de smukke melodier og de fantastiske historier, som disse sange er: Et vedkommende øjeblik mellem forælder og barn.”

"Et barn er født"
Executive producer: Anders Gadegaard med Pia Mi Ran Poulsen og Charlotte Cappi Grunnet.
Cover-kunstværk: Kathrine Ærtebjerg: "Fuglene flyver".
All rights reserved (p) og © 2016 Red Dot Music.
Digital distribution by Warner Music Denmark.
Udgivet af Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
Overskuddet doneres til SOS Børnebyerne.