Lørdage i oktober og november kl. 12-12.30 - Fri entré

Vil du gerne tilmeldes mailinglisten og få besked om kommende orgelmatinéer, så skriv til kuhlmann@domkirken.dk

3. OKTOBER KL. 12.00-12.30
MARK BAUMANN
Efterårets serie af orgelmatinéer indledes med domkirkens egen 2. organist Mark Baumann, som spiller værker af Jean Adam Guilain, J. S. Bach og Max Reger.

10. OKTOBER KL. 12.00-12.30
NIELS HENRIK JESSEN
Den franske komponist Louis Vierne blev født i 1870, altså for 150 år siden, og dette jubilæum bliver markeret ved et par af efterårets matinéer. Blandt andet denne lørdag, hvor Niels Henrik Jessen er solist og spiller Viernes Symfoni nr. 4.

17. OKTOBER KL. 12.00-12.30
MICHAEL MIN KNUDSEN ​
Den unge organist Michael Min Knudsen indledte sin musikalske løbebane som drengesopran i Roskilde Domkirke, og i dag er han organist samme sted. Han er uddannet ved konservatorierne i Esbjerg og København og ved Musikhochschule i Lübeck.

24. OKTOBER KL. 12.00-12.30
MICHAEL LINDBERG (BARYTON) & HANNE KUHLMANN (ORGEL)
Vier ernste Gesänge – de smukke, alvorlige sange af J. Brahms med tekster fra Prædikerens Bog er på programmet. De bliver sunget af barytonen Michael Lindberg, akkompagneret af Hanne Kuhlmann på orgel.

31. OKTOBER KL. 12.00-12.30
DAN KÆR NIELSEN
Lørdag den 31. oktober er der besøg af Ordrups Kirkes organist Dan Kær Nielsen. Han spiller musik af 150års-jubilaren Louis Vierne, nemlig hans 3. symfoni.

7. NOVEMBER KL. 12.00-12.30
SVEN VERNER OLSEN
Organisten Sven Verner Olsen arbejder til daglig i Jesuskirken i Valby, og her står det berømte franske Cavaillé-Coll- orgel, - det eneste af sin art i Danmark. Det er sikkert medvirkende til Svens særlige interesse for fransk orgelmusik, og musik af Charles-Marie Widor. Sven Verner Olsen har indspillet en CD med de to symfonier nr. 5 og 6, men ved denne matiné er det uddrag af Symfoni nr. 8. der er på programmet.

14. NOVEMBER KL. 12.00-12.30
IBEN SILBERG (SOPRAN) & LINDY ROSBORG (ORGEL) ​
Sopran Iben Silberg debuterede fra konservatoriet i 2014 og har siden haft en aktiv karriere som operasolist – bl.a. i ’Opera på Grænsen’, hvor hun optræder med Sønderjyllands Symfoniorkester. Til daglig har vi glæde af Iben Silberg i Vor Frue Kantori, og ved denne matiné synger hun akkompagneret af Lindy Rosborg på orgel.

21. NOVEMBER KL. 12.00-12.30
VOR FRUE KANTORI & MARK  BAUMANN (DIRIGENT)
Vor Frue Kantori synger musik af bl.a. Johann Eccard, Michael Prætorius og Lucas Osiander. Organist og  kantor Mark Baumann dirigerer.

28. NOVEMBER KL. 12.00-12.30
TINA CHRISTIANSEN
Lyt til uddrag fra Louis Viernes mindre kendte 5. symfoni. Det er den unge organist Tina Christiansen der sidder ved orglet. Hun har spillet koncerter over store dele af Europa, og er til daglig organist ved Ansgars Kirke i Odense.