Lørdage i juli og august kl. 12-13 - Fri entré

Vil du gerne tilmeldes mailinglisten og få besked om kommende orgelmatinéer, så skriv til kuhlmann@domkirken.dk

HANNE KUHLMANN
4. JULI KL. 12-13
Domorganist Hanne Kuhlmann åbner sommerkoncertserien med et program med både kendt og mindre kendt amerikansk musik. Der bliver musik af bl.a. Samuel Barber, George Gershwin og William Bolcoms festlige ’Gospel Preludes’.

DAVIS CASSAN (FR)
11. JULI KL. 12-13
Den franske organist David Cassan er en af den yngre generations mest efterspurgte solister. Efter en række priser ved orgelkonkurrencer i bl.a. Chartres og St. Albans har hans koncertkarriere bragt ham rundt til katedraler og koncertsale over hele verden. David Cassan er organist ved l’Oratoire du Louvre i Paris, og ved koncerten her i domkirken spiller han værker af bl.a. J. S. Bach, César Franck og Igor Stravinsky.

18. JULI KL. 12-13
GEORGE CHITTENDEN (UD/SE)
George Chittenden er solist ved koncerten den 18. juli. Den særdeles rejseglade organist har haft ansættelse så fjerne steder som New Zealand (St Pauls Cathedral i Dunedin) og hans halvt svenske oprindelse har nu bragt ham til Helsingborg, hvor han i dag er organist ved Mariakyrkan. Ved koncerten i domkirken spiller han værker af Charles-Marie Widor og Louis Vierne.

25. JULI KL. 12-13
LORETO ARAMENDI (ES)
Denne lørdag er der besøg fra Spanien, nærmere bestemt San Sebastian. Ved Santa María del Coro kirken findes et stort berømt orgel af den franske orgelbygger Cavaillé-Coll, og her er Loreto Aramendi organist. Hun er uddannet i både Frankrig og Spanien og er i dag aktiv som underviser og koncertsolist. Ved denne koncert spiller hun forskellige transskriptioner af Fauré, Saint-Saëns, Liszt og Rachmaniniv foruden ’rigtig’ orgelmusik af Alain og Tournemire.

1. AUGUST KL. 12-13
WILLIAM WHITEHEAD (UK)
William Whitehead er uddannet ved Royal Academy of Music og Oxford University og er i dag en meget efterspurgt pædagog og orgelsolist. Han er også idémanden bag ’The Orgelbüchlein Project’ – et projekt der vil udfylde hullerne i Bachs ufuldendte samling – vel at mærke med nyskrevne orgelkoraler. Ved koncerten i København spiller han uddrag herfra, samt værker af Johann Sebastian Bach og Charles Villiers Stanford.

8. AUGUST KL. 12-13
LISA HUMMEL (DE)
Organist Lisa Hummel er fra Tyskland. Hun er uddannet ved Mendelssohn-universitetet i Leipzig og har vundet en lang række priser ved orgelkonkurrencer rundt om i Europa. Det er en glæde at byde hende velkommen her i domkirken til hendes første koncert i Danmark.

15. AUGUST KL. 12-13
MARK BAUMANN (DE/DK)
Domkirkens egen 2. organist og kantor Mark Baumann sidder ved orglet denne lørdag, og spiller Cesar Francks Choral i a-mol, Bachs Triosonate i C-dur, samt en række orgelkoraler af Andreas Rondthaler – Marks tidligere lærer fra Hamburg.

22. AUGUST  KL. 12-13
JEAN-BAPTISTE ROBIN (FR)
Jean-Baptiste Robin er organist ved Versailles-slottet udenfor Paris. Han er desuden komponist, og hans orgelværker har opnået udbredelse til alverdens organister som en dybt original tilføjelse til standardrepertoiret. Dette får vi naturligvis at høre ved hans koncert i domkirken, hvor han spiller den danske førsteopførelse af værket Chant du Ténéré. Desuden byder koncerten på musik af Bach, Chopin og Debussy.

29. AUGUST KL. 12-13
THOMAS TROTTER (UK)
Sommerkoncertserien slutter med manér, når den engelske organist Thomas Trotter sætter sig i den gamle orgelbænk i Vor Frue Kirke. Thomas Trotter har optrådt i alle verdens store katedraler og koncerthuse og med de bedste orkestre og dirigenter. Han blev som helt ung udnævnt til City Organist i Birmingham, og dér har han tidligere i år spillet sin koncert nr. 800! Trotters spil er i en klasse for sig, - overlegent, kultiveret og virtuost, og ved dagens koncert demonstrerer han alle disse egenskaber i værker af Bach, Parry, Vierne og i to transskriptioner af Richard Wagner – Pilgrimskoret fra Tannhäuser og Valkyrieridtet.