Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Orgelmatiné

Orgelmatiné i Københavns Domkirke finder sted lørdage i oktober og november kl. 12:00-12:30. Der er fri entré.

Vil du gerne tilmeldes mailinglisten og få besked om kommende orgelmatinéer, så skriv til domorganist Hanne Kuhlmann på kuhlmann@domkirken.dk

HANNE KUHLMANN
LØRDAG 2. OKTOBER
Lørdag d. 2. oktober kl. 12 sætter domorganist Hanne Kuhlmann sig i bænken og spiller et program med værker af Camille Saint-Saëns.

JULIE BORGWARDT-STAMPE & ELISABETH ØRSNES
LØRDAG 9. OKTOBER
Matinéen lørdag 9. oktober bliver med to sangere fra Vor frue Kantori, nemlig sopran Julie Borgwardt-Stampe og mezzosopran Elisabeth Ørsnes. Sammen med Judith-Maria Blomsterberg på cello og Mark Baumann på cembalo fremfører de et program med værker af Henry Purcell og Jan Pieterszoon Sweelinck.

AEJI CHOI
LØRDAG 16. OKTOBER 
Et af orgellitteraturens store værker er på programmet lørdag d. 16. oktober kl. 12, nemlig ’Ad nos, ad salutarem undam’ af Franz Liszt. Organisten fra Sct. Thomas Kirke på Frederiksberg – Aeji Choi – er solist ved matinéen.

KYUNG-HEE KIM
LØRDAG 23. OKTOBER 
Kyung-Hee Kim er organist ved Lillerød Kirke. Kim er født i Sydkorea, men har taget sin uddannelse i København. Hun er solist ved matinéen i domkirken lørdag d. 23. oktober kl. 12.

ALLAN RASMUSSEN 
LØRDAG 30. OKTOBER
Allan Rasmussen er et kendt navn i dansk musikliv, hvor han har en yderst aktiv koncertkarriere som både cembalist og organist. Efter mange år som organist i Frederiksberg Kirke blev han sidste år udnævnt til slotsorganist i Hillerød, ved det fornemme gamle Compenius-orgel i Frederiksborg Slotskirke. 

IRINA GERKEULI 
LØRDAG 6. NOVEMBER
Organist Irina Gerkeuli er født i Georgien, men har taget sin uddannelse i København. Irina Gerkeuli er organist i Ganløse og Slagslunde Kirker, men lørdag d. 6. november spiller hun ved orgelmatinéen i Københavns Domkirke. 

MORTEN LADEHOFF
LØRDAG 13. NOVEMBER
Lørdag d. 13. november kl. 12 kommer den nyudnævnte domorganist i Viborg Morten Ladehoff på besøg. Morten Ladehoff er aktiv som både komponist og som underviser, og som orgelsolist har han i særlig grad beskæftiget sig med den nyere musik samt med musik af Johann Sebastian Bach og Max Reger. 

HANNE KUHLMANN
LØRDAG 20. NOVEMBER
Domorganist Hanne Kuhlmann spiller ved matineen lørdag d. 20. november kl. 12 et program med orgelværker, der relaterer sig til slutningen af kirkeåret.

VOR FRUE KANTORI
LØRDAG 27. NOVEMBER 
Komponist Thomas Agerfeldt er flere gange nomineret til Nordisk Råds Musikpris og har senest fået uropført sin cellokoncert med DR Radiosymfoniorkestret. Hans nyskrevne Missa Brevis for 16-stemmigt kor, altsolist, violin og orgel har han lagt i hænderne på Vor Frue Kantori, der opfører værket sammen med Nanna Bugge (altsolist) og Peter Spisky (violinsolist). Mark Baumann spiller orgel og Carsten Seyer-Hansen dirigerer.