Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Lysgudstjeneste for verdens flygtninge

DEC
08

Lysgudstjeneste for verdens flygtninge


Onsdag d. 8. december 2021, Kl. 17:00 til kl. 18:30
Domkirken, Nørregade 8, 1165 København K
Peter Skov-Jakobsen
Lysgudstjeneste for verdens flygtninge

Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen prædiker ved gudstjenesten, der indledes med en procession, hvor asylansøgere, flygtninge og præster bærer lys ind i kirken.

Ved gudstjenesten medvirker Asylkoret Omid. En del af korets medlemmer er nykristne asylansøgere fra Iran, der har fået afslag på asyl i Danmark og nu bor på Udrejsecenter Avnstrup. Flere er familiefædre. 

Prædikenteksten læses på dansk, engelsk, fransk, arabisk, farsi, kurdisk og tigrinya for at understrege den mangfoldighed, som asylansøgere og flygtninge repræsenterer. 

Under gudstjenesten holder tidligere generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm en kort tale, hvor han perspektiverer den aktuelle flygtningesituation.

Deltagerne får mulighed for at tænde et lys og bede en stille bøn. Under lystænding og nadver medvirker violinist Jinyu Ling på kinesisk violin (erhu).   

På verdensplan skønner UNHCR, at 82 millioner mennesker var på flugt ved udgangen af 2020. Det er det højeste antal siden Anden Verdenskrig. De er flygtet på grund af langstrakte borgerkrige, voldelige konflikter, overgreb og elendighed rundt omkring i verden. I kirkebønnen bliver der  bedt for de mange millioner mennesker, der har forladt deres hjem for at søge beskyttelse i et sikkert land. Der vil også være fokus på de flygtninge og migranter, som i årets løb mistede livet i forsøget på at nå frem til Europa. Der vil blive bedt for de mange, der ikke har noget sted at flygte hen på grund af hegn, mure og lukkede landegrænser, og for dem, der lever med høj smitterisiko i opsamlingslejre på grund af Covid19. 

Alle er velkomne til lysgudstjenesten under gældende coronarestriktioner.

Adgang med coronapas.