Begivenheden har allerede fundet sted.

Lørdag d. 27. november 2021, Kl. 12:00 til kl. 12:30
Domkirken, Nørregade 8, 1165 København K
Koncert med Vor Frue Kantori

Komponist Thomas Agerfeldt er flere gange nomineret til Nordisk Råds Musikpris og har senest fået uropført sin cellokoncert med DR Radiosymfoniorkestret. Hans nyskrevne Missa Brevis for 16-stemmigt kor, altsolist, violin og orgel har han lagt i hænderne på Vor Frue Kantori, der opfører værket sammen med Nana Bugge Rasmussen (altsolist) og Peter Spisky (violinsolist). Mark Baumann spiller orgel og Carsten Seyer-Hansen dirigerer.

Koncerten varer omkring 30 minutter

Om programmet

I sit nye værk kombinerer og udfolder Thomas Agerfeldt-Olesen melodierne af "Af dybsens nød, o Gud, til dig" (Luther 1524) og "En rose så jeg skyde" (Köln 1599) i løbet af fem farverige og kontrasterende satser.

Med de to salmer, som generationer i over mere end 400 år har sunget, er vi forbundet med dem, der levede før os, igennem vores levende kirkesangtradition - og, hvis vi kan give den videre, også dem efter os.

Sjælens længsel og nød, forgængeligheden såvel som håb og frelse i evighed, mødes i Thomas-Agerfeldt Olesens komposition.

Det gamle kirkeår slutter på koncertdagen og det nye begynder - den mest passende dag til at opføre (og lytte til) den nye Missa Brevis.

Programmet bliver indrammet af Carsten Seyer-Hansens arrangement over "En rose så jeg skyde" og Ole Kongsteds arrangement over samme melodi med den tyske tekst: "Es ist ein Ros entsprungen".

Foto: Jacob Ægidius