APR
13

Hvad siger antropologen, teologien, kunsthistorikeren og byplanlæggeren om naturen & klimaudfordringerne?
Forårets foredragsrække i samarbejde med Trinitatis Kirke handler om vores forhold til naturen. Hvorfor er det, naturen har så afgørende betydning for os? Hvorfor længes vi efter at være i den, samtidig med at vi har mistet fortrolighed med og viden om naturen? Hvad fortæller landskabsmaleriet op igennem kunsthistorien os om synet på naturen før og nu? Og hvordan anskues naturen i en nutidig kristen teologi? Hertil kommer alle de påtrængende spørgsmål om, hvordan vi vil kunne genoprette og bevare den truede natur. Kan vi finde et håb i den uoverskuelige kamp mod klimaforandringerne og den naturudnyttelse, som truer dyre- og plantelivets diversitet? Og hvordan kan vi igen give naturen plads i en pulserende storby som København?
TORSDAG 13. APRIL KL. 14.30:
LANDSKABSMALERIETS BETYDNING
Gry Hedin, Projektforsker ved SMK, mag.art. og ph.d.
I en tid med menneskeskabte klimaændringer og en truet biodiversitet må vi revurdere den måde, vi forstår naturen og landskabet på.
Klimakrisens tænkere opfordrer til et brud med de sidste 100 års forståelse af, at landskabet bliver til for betragterens blik. I stedet bør vi opfatte landskabet som en kollektiv præstation, hvor naturen bliver til i et samarbejde på tværs af arter, materialiteter og tider med det formål at opretholde liv. Vores blik på landskabet er formet af en lang traditions for landskabsmaleri, men måske kan vi ved at vende tilbage til netop dem, få hjælp til nye måder at forstå vores indviklede forhold til naturen.
Foredragsrækken er arrangeret i samarbejde med Trinitatis Kirke. Der er gratis adgang, men et begrænset antal pladser.
Trinitatis Sognehus, Pilestræde 67.