Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Samtaleforum om tro & livssyn

MAJ
19

Samtaleforum om tro & livssyn


Torsdag d. 19. maj 2022, Kl. 19:00 til kl. 22:00
Domkirkens Hus, Fiolstræde 4, 1171 København K
Steffen Ringgaard Andresen
Samtaleforum om tro & livssyn

Samtaleforum om tro og livssyn henvender sig til alle, der har lyst til at tale med andre om, hvad der lige nu er på tapetet af debatter om tro og livssyn i kirke og samfund. Formen er åben og fri, hvilket betyder, at der skal være plads til forskellige holdninger, og at vi aftaler emne fra gang til gang.

Samtalen vil som regel tage sit udgangspunkt i en relevant artikel eller bog – og enkelte gange i et oplæg fra en inviteret gæst. Det kræver ikke særlige forudsætninger at deltage, og man er velkommen til kun at deltage de aftener, hvor man har interesse for emnet.

Samtaleforum finder sted i præsteboligen hos sognepræst Steffen Ringgaard Andresen, Fiolstræde 8, st. Der serveres en skål suppe med en øl/et glas vin og kaffe/the. Det koster 30 kr. at deltage.

Samtaleforum finder i foråret sted den 17. marts, den 21. april og den 19. maj kl. 19 – 22. 

Giv gerne en forhåndstilkendegivelse om deltagelse på sta@km.dk eller telefon 23 83 80 14.

Næste samtale 19. Kristen og religiøs symbolik 

Samtaleforum har lejlighedsvis besøg af en gæst fra Vor Frue sogns egen menighed, der kan eller beskæftiger sig med noget særligt, som det kunne være interessant for os andre at høre noget om.

Jeg har derfor inviteret Anne Hedager Krag til at komme og fortælle og vise billeder om kristne og religiøse symboler med udgangspunkt i hendes egen forskning.

Anne Hedeager Krag er uddannet mag.art. i forhistorisk arkæologi i 1988, og har senest udgivet en bog sammen med tekstilkunstneren Vibeke Lindhardt: Dronningens Kirketekstiler, udgivet på Gyldendal i 2022. 

Anne vil tage udgangspunkt i kristne symboler i Knud den Helliges silkefund fra Odense Domkirke. Silkevævninger med kristne symboler er fundet i Knud den Helliges helgenskrin fra  år 1100 i krypten i  Odense Domkirke. I Absalons grav i Sorø Klosterkirke er der fundet islamisk inspirerede silkevævninger. I tidlig middelalder kendes silkefund fra kristne og islamiske områder fremstillet på værksteder i Grækenland og på Sicilien. Det bliver helt sikkert en spændende aften.

Samtaleforum afholdes den 19. maj i Domkirkens Hus (den gamle Metropolitanskole) Fiolstræde 6, som Vor Frue kirke erhvervede sig for ikke så længe siden og nu er i fuld gang med at renovere og planlægge brugen af. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at vise jer huset.

Vi slutter aftenen af med at tale om, hvad vi kunne tænke at beskæftige os med i efterårssæsonen.

 Husk tilmelding nogle dage inden 19. maj.

Steffen Ringgaard Andresen