Salme, sang og broderi 2022

Salme - sang og broderi.

Udstillingen åbner mandag den 23. maj kl. 16. Der er adgang i kirkens åbningstid.

Der er en klar evidens for de sundhedsfremmende effekter ved både sang og håndarbejde.  Så hvorfor ikke kombinere de to? I samarbejde med mezzosopran Elisabeth Ørsnes Gadegaard og brodøse Bettina Andersen sætter domkirken igen et broderiprojekt i gang. Det skulle gerne udmønte sig i gode timer med sang, samtale om salmer, inspiration fra salmernes ord og fordybelse med broderiets stof, farver og garner i hænderne. Vi fastsætter nogle få rammer for broderiet, vi tilbyder dage med sang og samvær og to workshops, hvor Bettina Andersen, Brodøsens værksted, vil vejlede. De færdige salmeinspirerede broderier vil blive udstillet i Domkirken og der vil være offentligt adgang til udstillingen.

De, der har lyst til at deltage, bruger egne materialer og bidrager med deres tid og flid. Alle er velkomne til at brodere med, også selvom det ikke er muligt at deltage om tirsdagene.

Du bruger dine egne materialer, men baggrundsstoffet må gerne være lyst, beige, råhvid eller lign.
Det færdige mål på dit monterede broderi er ca 24 cm i højden og 18 i bredden.
Vi har tænkt det på højkant, for at ligne en side i salmebogen.
Vi tænker ikke at det er selve teksten der bliver broderet, mere hvad teksten inspirerer dig til.
Det vigtigste er at det er monteret meget stift, på f.eks. pap. - og at du et sted angiver hvilken salme du er inspireret af. Det kan bare være med angivelse DDS **. altså nummeret i Den danske Salmebog.

To indledende eftermiddage ved Elisabeth Ørsnes Gadegaard, hvor vi både synger et par salmer og taler om hvad ordene siger os. Elisabeth vælger til en start, men der bliver også plads til enkelte ønsker. Det er tirsdag den 1. og 8. marts kl. 14.30 til 16.30 i Rotunden

To workshops med Bettina Andersen, Brodøsens Værksted, tirsdag den 15. og 22. marts kl. 14.30-16.30 i Domkirkens Museum.

Vi vil invitere til et par aften-samværstimer på zoom eller lignende og der bliver også en facebook gruppe.

Afsluttende eftermiddag med Elisabeth Ørsnes Gadegaard og salmesang den 19. april kl. 14.30 - 16.30

Derefter indsamling og ophængning på 2. pulpitur – og åbning af udstilling på en endnu ikke fastsat dato i slut maj.

Man kan tilmelde sig på linket her og man er også velkommen til at ringe til Susanne Torgard susanne@domkirken.dk tlf. 61616220 for at høre nærmere.