Udgivet ons d. 6. nov 2019, kl. 00:00

Oplev THORVALDSENS WUNDERKAMMER i Københavns Domkirke den 16., 18. og 23. november. Dørene er åbne i tidsrummet 20-21. Fri entré.

THORVALDSENS WUNDERKAMMER

Af Ninna Steen, Scene- og videokunstner

Seks mørke aftener i november kan man opleve fire orgelværker af Arvo Pärt fortolket af domorganist Hanne Kuhlmann. No-skuespiller Willie Flindt agere Thorvaldsens alter ego, og Domkirkens arkitektoniske rum undergår en total forvandling.

Publikum vil befinde sig inde i selve værket omgivet af et 360 grader videopanorama, som omdanner kirkens indre til et tredimensionelt dynamisk og bevægeligt rum, hvor arkitektur og skulpturer performer.

SE OGSÅ: Foredrag om Thorvaldsens Wunderkammer 14. november

Undervejs forvandles C. F. Hansens tempelinspirerede søjlehal til forhistorisk klippehule og fremtidig kunstkatedral, og Thorvaldsens alter ego vækkes til live som medskaber af skulpturernes levendegørelse og rummets transformation. Men i stedet for hammer og mejsel og nyklassicismens idealiserede udtryk udstyres billedhuggeren med nutidens digitale teknologi som værktøj til forvandling.

Værket THORVALDSENS WUNDERKAMMER sætter kunsten, kunstneren og publikum ind i et bevægeligt og tankevækkende tidspanorama, der kobler fortid, nutid og fremtid og bringer vores eksistens som både 'historieskabt' og 'historieskabende' i spil.

At få den statiske arkitektur til at bevæge sig, blive flydende, ændre stoflighed og form udfordrer vores vante forestillinger om hvad der er uforanderligt og uforeneligt.

Gennem de senere år har scene- og videokunstnerne Ninna STEEN & Thomas HEJLESEN markeret sig i byrummet med et nyt stedspecifikt format, hvor de med videomapping i storformat skaber tankevækkende forvandlinger af vores monumentale arkitektoniske kulturarv.

NB. Værket tager ca. 20 minutter og vil blive afspillet i loop i tidsrummet 20-21.

Thorvaldsens skulpturer har i næsten 200 år stået statiske og uforanderlige på deres sokler. Skulpturernes formfasthed og idealiserede gengivelse af menneskekroppen synes at ville overvinde den virkelige krops nedbrydelighed og giver fortsat stof til udødelighedsforestillinger midt i vores højteknologiske tidsalder og tanker om fremtiden.
Kategorier Aktuelt