Udgivet man d. 29. okt 2018, kl. 05:00

Torsdag aften den 25. oktober 2018 var der for første gang drop-in dåb i Natkirken i Vor Frue Kirke, hvor man kunne komme ind lige fra gaden og blive døbt uden tilmelding. 

Kirkens præster stod klar til samtale inden dåben, og efterfølgende blev alle døbte (samt familie og venner) inviteret på lidt at spise og drikke i Rotunden, hvor de i fællesskab kunne fejre dåben.  

Selve kirkerummet var omdannet til Natkirkens vanlige set up med stearinlys og dæmpet belysning, og en af Vor Frue Kirkes sangere fyldte rummet med sang fra kirkens pulpitur. Kl. 22.00 blev aftenen afrundet med Nadverandagt i koret ved Thorvalsens dåbsengel. 

Tak til alle ansatte og frivillige i Vor Frue Kirke, som var med til at gøre aftenen til noget helt særligt, og tillykke til alle jer, som blev døbt. Se billeder fra aftenen herunder: 


Se video herunder, hvor Sidsel Thorsteinsson fra folkekirken.dk fortæller om Thorvaldsens dåbsengel, som er døbefonten i Vor Frue Kirke. 


Baggrund: 

Drop-in dåb er et forholdsvist nyt fænomen i Danmark, som startede for halvandet år siden i Kristkirken på Vesterbro Sogn, men som også kendes fra Norge og Sverige. For nylig vandt initiativet til drop-in dåb Kristeligt Dagblads Initiativpris. Du kan læse mere om drop-in dåb i en række udvalgte artikler nedenfor:

https://www.kristeligt-dagblad...

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/drop-daab-vinder-stor-konkurrence

https://www.folkekirken.dk/aktuelt/nyheder/34-blev-doebt-ved-drop-in-daab

https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/sognepraest-derfor-inviterer-vi-til-drop-daab

Dåbsenglen i Vor Frue Kirke modelleret egenhændigt i 1823 af Thorvaldsen og skænket til kirken som gave. Marmoreksemplaret opstillet 1839. Foto: Sille Arendt. 

Kategorier Gamle nyheder