Udgivet ons d. 14. jun 2017, kl. 13:45

Sognepræst i Københavns Domkirke, Stine Munch, har lavet et armbånd og skrevet en bog, som en hjælp til at bede og huske, at Gud altid er nær

Hyrdebåndet er bygget op over ord fra Salme 23 i Salmernes bog, og hver perle symboliserer en del af salmen. Den sidste perle på armbåndet er et kors, der symboliserer Fadervor.

"Hyrdebåndet er en hjælp til at holde fast i tilliden til Gud, en hjælp til at bede, og som en påmindelse om, at Gud altid er os nær, og aldrig slipper det bånd han har knyttet til os i dåben," skriver Stine Munch i bogen Hyrdebånd, der sælges sammen med armbåndet:

"Meningen med at bruge et skriftsted som Salme 23 er, at hjertet skal forberedes på bønnen, sådan som Martin Luther skriver det i det lille skrift ’At bede enkelt’. Det drejer sig om at tage et ord fra Bibelen og grunde over det, så ens tanker retter sig mod Gud inden man beder. Desuden skriver Luther, at det kan være godt at have en fast fremgangsmåde at støtte sig til, uden at man dog skal være bundet af det."

Hyrdebåndet + bog kan købes i museumsbutikken i Københavns Domkirke for 200,- kr.

Adresse:
Vor Frue Kirke - Københavns Domkirke